Voel je de spanningen tussen persoonlijk belang, teambelang en organisatiebelang?

Ervaar je de spagaat tussen stabiliteit en vernieuwing, bottum-up en top-down, resultaatgerichtheid en reflectie?

Is het eenzaam aan de top?

img-managementcoaching

Klankbord, sparringspartner en spiegel

Management coaching  biedt een onafhankelijk klankbord en sparringspartner die je uitdaagt en respectvol een spiegel voorhoudt. Je krijgt de mogelijkheid om afstand te nemen van de dagelijkse hectiek. Je onderzoekt je eigen leiderschapsstijl en reflecteert over dilemma’s. Een coachingstraject is persoonlijk, praktisch en resultaatgericht.  Uitgangspunt is dat je zelf aan het roer staat en verantwoordelijkheid neemt voor je leerproces.

Startende leidinggevende?

Ben je net manager geworden of overweeg je om manager te worden? Ook voor jou is management coaching geschikt. In het coachingstraject krijg je een beter inzicht in wat je nodig hebt om verder te groeien als leidinggevende en kun je je leiderschapskwaliteiten substantieel verbeteren!

Resultaten

  • Zicht op je kwaliteiten, kernwaarden en drijfveren
  • Zicht op je valkuilen en belemmerende overtuigingen
  • Duidelijk beeld over wat je met wilt bereiken met je team/organisatie
  • Flexibiliteit in leiderschapsstijl waardoor ook het rendement van je medewerkers toeneemt.
  • Meer overwicht, natuurlijke autoriteit en  versterkt leiderschap.

Persoonlijk intakegesprek

Elk coachingstraject begint met een persoonlijk intakegesprek. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend en bedoeld om kennis te maken. We verkennen hier samen je coachingsvraag en het gewenste resultaat. Vraagstukken die aan bod kunnen komen zijn: hoe kan ik mij als leidinggevende beter profileren? Wat is mijn persoonlijke leiderschapsstijl? Hoe ontwikkel ik een meer coachende stijl van leidinggeven? Hoe vind ik een gezonde balans tussen autonomie geven en controle nemen? Hoe krijg ik mijn medewerkers mee in de veranderingen?

Schriftelijk voorstel

Na het eerste gesprek ontvangt je een schriftelijk voorstel met daarin concrete afspraken over het traject, de frequentie, doelen, data locatie en kosten. Na overeenstemming wordt het traject voortgezet.

Duur, tijd en plaats

De duur van het traject is afhankelijk van de leerdoelen; over het algemeen is dit drie tot vijf sessies . Een coachingssessie duurt anderhalf uur. Ik maak gebruik van verschillende methodieken, oefeningen en je krijgt ook huiswerk mee. Uiteraard is er gedurende het traject ruimte voor evaluatie van het proces en bijsturing. De sessies vinden plaats in Utrecht of in overleg op een plek naar keuze. Coaching in de vroege ochtend, ’s avonds of via Skype is ook mogelijk.

Evaluatiegesprek

Het traject wordt altijd afgesloten met een evaluatiegesprek waarin het verloop en het resultaat van de coachgesprekken centraal staat, eventueel in aanwezigheid van de werkgever.

Coaching kan plaatsvinden tijdens een advies- of begeleidingsopdracht of als separaat traject.